Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Un mesaj poate oferi ACCES la contul oricui
Foto: www.realitatea.md

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Un mesaj poate oferi ACCES la contul oricui

4 știri, 3

Avertisment pentru utilizatorii WhAtsapp! Hackerii pot accesa mesajele celor care folosesc această aplicație și le pot bloca inclusiv contul. Detalii exacte ale atacului nu au fost dezvăluite, dar au legătură cu mesajul automat al lui WhatsApp și accesarea mesageriei vocale a victimei, informează Digi24.

WhatsApp este văzut ca una din cele mai sigure aplicații de acest gen, în ciuda faptului că este deținută de Facebook care a admis că a oferit hackerilor acces la 50 de milioane de conturi.

Experții în securitate de la Sophos, un dezvoltator și furnizor de securitate din Marea Britanie, au atras atenția asupra unor probleme ale WhatsApp care pot lăsa utilizatorii fără cont. De tot are ce nevoie un hacker este numărul de telefon pentru a putea accesa mesajele.

Când aplicația este instalată, trimite prin SMS un cod de verificare a numărului de telefon, cod format din șase cifre. În mod normal, oricine ar observa că primește un mesaj, dar cercetătorii spun că hackerii acționează doar noaptea, având astfel acces la contul oricui de pe telefonul lor. Ei pot reuși chiar să blocheze astfel utilizatorul, încât să nu-și mai poată accesa contul, scriu jurnaliștii britanici de la The Sun.

WhatsApp a ajuns la 1,5 miliarde de utilizatori, iar în fiecare zi sunt transmise prin intermediul serviciului 60 de miliarde de mesaje. Astfel, își consolidează poziția de lider pe piața aplicațiilor...

Citește pe realitatea.md