Avia Invest nu ar fi investit bani proprii in Aeroportul Chișinau, ci doar cei incasați din taxele aeroportuare© noi.md

Avia Invest nu ar fi investit bani proprii in Aeroportul Chișinau, ci doar cei incasați din taxele aeroportuare

, 5 știri, 9 vizualizări

Igor Munteanu: Nu am găsit confirmare că „Avia Invest” ar fi investit bani proprii în Aeroport

Președintele Comisiei parlamentare care a studiat condițiile de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Igor Munteanu, deputat al fracțiunii PPDA, blocul ACUM, susține că nu au fost găsite documente care să certifice că întreprinderea „Avia Invest” ar fi investit vreodată bani proprii în Aeroport. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Potrivit lui, de la început ex-primarul orașului Orhei Ilan Șor, dat în căutare internațională după instalarea noii guvernări, nu figura în niciun act care era semnat în numele companiei „Avia Invest”. Schimbările în statutul „Avia Invest” au apărut peste un an, în 2014. În aceeași perioadă, grupul de companii controlat de grupul Șor a scos primii bani din „Avia Invest”, care începuse să genereze anumite profituri.

„Legătura dintre Șor și „Avia Invest” este complexă pentru că nu au fost investiți bani, ci, din contra, grupul Șor a scos bani din „Avia Invest”, care începuse să genereze anumite profituri, pentru propriile lor nevoi. Această concesionare a fost o adevărată „găină cu ouă de aur” pentru companiile gestionate de Șor.