Avizul Comisiei de la Veneția privind Legea Big Brother, prezentat
Foto: curentul.md

Avizul Comisiei de la Veneția privind Legea Big Brother, prezentat

9 știri, 3

Avizul Comisiei de la Veneția privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative și anume Legea Big Brother (nr. 161 din 13.04.02016), a fost prezentat astăzi, transmite CURENTUL.

Potrivit șefei Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Raisa Apolschii, proiectul a stârnit mai multe discuții și „prin prezentarea avizului și noilor modificări se vor diminua opiniile controversate din societate”.

Tatiana Chișcă, șefa diviziunii pentru instituții democratice și drepturi fundamentale din cadrul Secretariatului Comisiei de la Veneția, a menționat că efortul depus pentru îmbunătățirea cadrului legislativ a acestei Legi va spori efortul pentru lupta împotriva criminalității informatice.

„Merită efortul comun de a ne implica asupra dispozițiilor legislative care așteaptă de ceva timp. Vrem să vedem la Dvs. care este situația și ce s-a schimbat între timp. Comisia de la Veneția a acordat asistență legislativă mulți ani pentru Moldova. E important de precizat că, Dvs. decideți cum e mai bine”, a spus Tatiana Chișcă.

Astfel, modificările făcute în cadrul Legii se înscriu în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru 2014-2016.

Proiectul a parcurs mai multe etape – de la segmentul protecției copiilor până la combaterea criminalității cibernetice. Astfel, se propune ca pedeapsa pentru pornografia infantilă să fie de la...

    Citește pe curentul.md