Avocații lui Ilan Șor acuză că la Curtea de Apel Cahul legea este călcată în picioare9Foto1Video© unimedia.info

Avocații lui Ilan Șor acuză că la Curtea de Apel Cahul legea este călcată în picioare

, 16 știri, 18 vizualizări

Fărădelegile se țin lanț la Curtea de Apel Cahul, în dosarul fabricat pe numele liderului Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor. În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 13 aprilie, avocații au cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19. De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților.

Ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au acordat atenția asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență. Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume.

În ciuda insistenței avocaților de a li se prezenta informațiile despre modul cum a fost repartizată cererea, instanța de judecată nu a putut prezenta actele necesare.