Avocatul Ion Crețu: Miliardul a fost furat de Vlad Plahotniuc prin intermediul lui Ilan Șor2Foto© adevarul.ro

Avocatul Ion Crețu: Miliardul a fost furat de Vlad Plahotniuc prin intermediul lui Ilan Șor

, 5 știri, 5 vizualizări

Avocatul susține că a ajuns la această concluzie după ce a studiat 50% din rulajele bancare care au fost efectuate. Potrivit lui, „ceea ce a furat Plahotniuc, i-a fost incriminat lui Platon”. Declarațiile au fost efectuate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„Este proba cea mai mare – rulajele. Dacă tu îl învinuiești pe Platon, fii bun și prezintă rulajele la dosar. Dar rulajul nu este prezentat la dosar. Noi prezentăm rulajul și arătăm că banii nu se duc la Platon, se duc în cu totul altă parte. Poftim, investigați, căutați mai departe unde se duc banii - în companii ale lui Șor”, a declarat Ion Crețu.

Potrivit lui, procurorii în instanță făceau doar trimitere la declarațiile lui Ilan Șor, dar nu se baza, ca probe, pe rulajele bancare. „Din rulajele pe care le dețin, 40 de milioane de dolari au fost ridicați cash din Unibank. Se afirmă că au fost scoși de o persoană din Federația Rusă care n-a fost niciodată în Moldova. Ea a fost învinuită mai întâi în dosarul Filat, după aceasta au scos-o din învinuire, acum o învinuiesc în dosarul lui Platon”, a declarat avocatul.