Azi, la Sipoteni, a fost inaugurată o nouă grădiniță

Azi, la Sipoteni, a fost inaugurată o nouă grădiniță

17 știri, 10

Chiar dacă și-a deschis ușile mai devreme, grădinița pentru copii ”Prichindel” din Sipoteni, azi a fost inaugurată oficial. Iar la inaugurare au fost copiii și părinții din Sipoteni, care au fost cei mai nerăbdători să se deschidă ușile noii grădinițe. Dar și oaspeți de onoare au fost invitați: Daniel Ioniță, ambasadoprul României în republica Moldova, premierul Pavel Filip, Mircea Eșanu, directorul Fondului de Investiții din republica Moldova, dar și reprezentanți ai administrației publice locale și ai Consiliului raional Călărași.

Grădinița respectivă, cu o capacitate de peste 300 de locuri, a început să fie construită în anul 1987 și abia acum a fost finalizată. Anterior, clădirea a fost conservată pentru mulți ani. În toată această perioadă, la Sipoteni a activat o singură grădiniță, de 120 de locuri. La ora actuală, noua grădinița este frecventată de 150 copii. ”Odată cu deschiderea noii grădinițe, sper că va mai fi rezolvată o problemă a satului”, spunea cu ceva timp în urmă, Vasile Rață, primarul de Sipoteni.

Satul Sipoteni are o populație de 7500 locuitori.

De menționat că lucrările de renovare au fost realizate în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin Fondul de Investiții Sociale al Moldovei.

Vedeți mai jos o galerie Foto de la eveniment. Iar un rep...

    Citește pe expresul.md