Balan: Igor Dodon și așa-zisele partide proeuropene, aflate în alianță cu socialiștii, pun în pericol securitatea Republicii Moldova2Foto© canal3.md

Balan: Igor Dodon și așa-zisele partide proeuropene, aflate în alianță cu socialiștii, pun în pericol securitatea Republicii Moldova

, 4 știri, 3 vizualizări

Igor Dodon și așa-zisele partide proeuropene, aflate în alianță cu socialiștii, sunt "omuleții verzi", care pun în pericol securitatea Republicii Moldova, la fel cum s-a întâmplat acum cinci ani în Crimeea, Ucraina. O spune președinte Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență, Mihai Balan. Potrivit lui, acțiunile alianței Kozak afectează nu doar țara noastră, ci și statele din regiune.

Pentru prima oară, expresia "omuleții verzi" a fost folosită acum cinci ani, în timpul anexării peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. Așa au fost numiți soldații ruși, îmbrăcați în uniforme de culoarea kaki fără însemne și grade militare. În timpul operațiunii militare, care a durat doar câteva zile, nu s-a tras niciun foc de armă.

"Omuleții verzi" au ocupat Parlamentul din Simferopol, mai multe baze militare și au blocat aeroportul. Atunci, președintele rus, Vladimir Putin, a negat că aceștia sunt soldați ruși. Ulterior, a recunoscut că sunt militari din cadrul trupelor cu destinație specială din Federația Rusă.