Banca Angliei începe experimentele pentru crearea unei monede complet digitale4Foto© deschide.md

Banca Angliei începe experimentele pentru crearea unei monede complet digitale

, 6 știri, 3 vizualizări

Banca Angliei și Trezoreria Regatului Unit intenționează să lanseze o monedă digitală care ar urma să poarte denumirea de „Britcoin”. La acest moment, a fost înființat, la nivelul acestor instituții, un grup operativ de lucru care va coordona activități experimentale privind această nouă monedă.

Ministrul de Finanțe din Guvernul Regatului Unit, Rishi Sunak, spune că grupul operativ creat urmează să analizeze riscurile și oportunitățile care ar putea apărea prin creare unei monede digitale, conform BBC și Reuters, citate de Agerpres. Acestea vor fi analizate inclusiv din perspectiva criptomonedelor, precum bitcoin.

„Înființăm un grup operativ între Banca Angliei și Trezoreria britanică pentru a coordona activitățile experimentale privind o potențială monedă digitală bancară centrală”, a afirmat Sunak la o conferință a industriei financiare. Curând după aceea, el a răspuns cu un singur cuvânt - „Britcoin” - la mesajul de pe Twitter al Trezoreriei, care anunța înființarea grupului operativ.