Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat un împrumut de 70 de milioane de euro pentru Republica Moldova5Foto© deschide.md

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat un împrumut de 70 de milioane de euro pentru Republica Moldova

, 12 știri, 2 vizualizări

Banca de Dezvoltare a Consiliului EuropeiEuropeiEuropei (CEB) a aprobat marți, 12 mai 2020, un împrumut de 70 de milioane de euro pentru a sprijini sectorul de sănătate și pentru a contribui la atenuarea impactului crizei asupra întreprinderile mici și mijlocii (IMM).

Sistemului de sănătate îi vor reveni 40 de milioane de euro, iar IMM-urilor, 30 de milioane de euro, este menționat într-un comunicat de presă al instituției europene.

Finanțarea pentru sectorul sănătății va acoperi consumabilele medicale și echipamentele specializate pentru pacienții COVID-19 (ventilatoare și altele), stimulente financiare pentru personalul medical din prima linie, dar și adaptarea spațiilor/facilităților pentru primirea și îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19. Nevoile au fost evaluate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în comun cu OMS, se arată într-un comunicat de presă.