IMPORTANT! Moldova va primi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 12 milioane de euro pentru 168 de ambulanțe
Foto: radiochisinau.md

IMPORTANT! Moldova va primi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 12 milioane de euro pentru 168 de ambulanțe

15 știri, 2

Republica Moldova va primi un împrumut de 12 milioane euro, din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Banii for fi utilizați pentru achiziționarea a 168 de ambulanțe noi la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), 35 de ambulanțe vor fi de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor).

„Ambulanțele vor fi procurate în bază de concurs, conform standardelor internaționale în domeniu. Odată cu reînoirea parcului de ambulanțe, va crește capacitatea de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților, îndeosebi în zonele rurale”, menționează într-un comunicat angajații serviciului de presă al MSMPS.

Potrivit ministerului, pentru modernizarea parcului de autosanitare, Guvernul a alocat 51 mln de lei pentru procurarea a 69 de ambulanțe. Primele 10 ambulanțe, din totalul de 69, au ajuns deja în țară, iar până la finele lunii urmează să fie livrate și altele 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor aproximativ 3...

    Citește pe realitatea.md