Banca Mondială a apreciat acțiunile întreprinse de autorități pentru lansarea Ghișeului Unic și implementarea proiectului PAC II
Foto: curentul.md

Banca Mondială a apreciat acțiunile întreprinse de autorități pentru lansarea Ghișeului Unic și implementarea proiectului PAC II

4 știri, 6

Măsurile întreprinse pentru lansarea Ghișeului Unic, precum și etapele implementării Proiectului Ameliorarea Completivității II (PAC II) au fost evaluate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu echipa Băncii Mondiale, condusă de Anna Akhalkatsi, manager de Țară, transmite CURENTUL.

La discuții au mai participat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, și experți din domeniu.

Experții BM au apreciat acțiunile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova pentru lansarea Ghișeului Unic în luna iunie, precum și pașii întreprinși în vederea implementării PAC II. În context, au fost evaluate rezultatele realizării reformelor instituționale și implementării celor trei componente ale PAC II – reforma regulatorie, dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și sporirea accesului la finanțare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că obiectivele asumate de autorități în vederea acordării suportului pentru dezvoltarea mediului de afaceri și creșterea competitivității produselor pe piețele europene sunt o prioritate pentru minister și instituțiile responsabile din domeniu. „Un obiectiv asumat de Guvernul este creșterea competitivității la export a întreprinderilor beneficiare și facilitarea legăturilor cu piețele de desfacere.

În acest sens, MEI și instituțiile responsa...

    Citește pe curentul.md    Tendințe