Banca Mondiala a aprobat o finanțare de 15 mln de dolari oferita Republicii Moldova© zdg.md

Banca Mondiala a aprobat o finanțare de 15 mln de dolari oferita Republicii Moldova

, 16 știri, 4 vizualizări

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat ieri, 31 iulie, o finanțare de 15 milioane de dolari SUA, oferită R. Moldova pentru a Treia finanțare adițională în cadrul Proiectului agricultura competitivă în Moldova (PACM), care va susține modernizarea sistemului de siguranță alimentară al țării, prin crearea unui sistem exhaustiv, conform standardelor UE, de management al subproduselor de origine animală nedestinate producției de alimente.

Economia predominant agricolă a Moldovei depinde substanțial de producția agricolă și prelucrarea produselor agricole în regiunea Europa și Asia Centrală. Ținând cont de importanța sectorului, sistemele de control al calității și siguranței alimentelor, conforme standardelor UE, sunt esențiale pentru creșterea continuă a sectorului, exporturi, sănătatea publică și protecția mediului.

„Metodele și tendințele actuale de eliminare a deșeurilor de origine animală în Moldova nu sunt conforme celor mai bune practici internaționale și, astfel, se soldează cu riscuri majore pentru sănătate și mediu.