Banca Mondială acordă suport pentru companiile afectate de criza COVID-19© deschide.md

Banca Mondială acordă suport pentru companiile afectate de criza COVID-19

, 4 știri, 3 vizualizări

Banca Mondială își propune să susțină Guvernul Republicii Moldova în implementarea unor măsuri fiscale importante de atenuare a riscurilor pentru a ajuta companiile moldovenești. Este vorba despre pachetul de asistență care restructurează proiectul în derulare de 15 milioane dolari „Modernizarea Administrației Fiscale”.

Susținerea vine în condițiile în care pandemia COVID-19 a dus la o reducere drastică a activității economice în Moldova, companiile și afacerile confruntându-se cu constrângeri financiare grave pentru a-și continua activitatea, achita salariile și îndeplini obligațiunile fiscale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al BM, se menționează că restructurarea dată va ajuta Guvernul Republicii Moldova să implementeze măsuri importante de facilități fiscale, care vor susține continuitatea afacerilor și nivelul de ocupare a forței de muncă în contextul pandemiei COVID-19. Proiectul va implementa în mod specific programe de subvenționări fiscale condiționate pentru a susține atât supraviețuirea afacerilor, cât și pentru a proteja ocuparea.