Banca Mondială | Se așteaptă cea mai severă recesiune de la criza financiară globală din 20083Foto© deschide.md

Banca Mondială | Se așteaptă cea mai severă recesiune de la criza financiară globală din 2008

, 5 știri, 6 vizualizări

Aceasta reprezintă cea mai severă recesiune de la criza financiară globală din 2008, conform celei mai recente actualizări a prognozei economice a Băncii Mondiale (BM) pentru Europa și Asia Centrală. Totodată, se așteaptă ca procesul de creștere să înregistreze o redresare în anul 2021, cu 1,1-3,3%. Cu toate acestea, perspectivele rămîn incerte și există și riscul de sub performanță, transmite IPN, citînd un comunicat de presă al BM.

Actualizările mai indică asupra faptului că ritmul de redresare depinde de durata de manifestare a pandemiei de COVID-19, de disponibilitatea și distribuirea unui vaccin, precum și de gradul de intensificare a comerțului și investițiilor. În consecință, creșterea din regiune ar putea fi mai slabă decît s-ar putea aștepta, dacă pandemia se înrăutățește.

Anna Bjerde, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Regiunea Europei și Asiei Centrale, susține că în astfel de vremuri, pline de provocări, statele din Europa și Asia Centrală trebuie să privească dincolo de momentul crizei și să se pregătească pentru o redresare reziliență în perioada post-pandemie.