Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acțiunile Victoriabank
Foto: tv8.md

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acțiunile Victoriabank

8 știri, 10

„Prețul oferit pentru o valoare mobiliară este de 78,21 MLD, iar oferta de preluare este valabilă pentru 70 de zile calendaristice în perioada 14-24 februarie”, menționează Banca Transilvania într-un raport pe Bursă.

Oferta de preluare este adresată exclusiv actualilor acționari minoritari ai Victoriabank.

În luna ianuarie, Banca Transilvania și BERD au primit toate avizele pentru achiziția unei participații de peste 39% la Victoriabank.

BERD era deja acționar al Victoriabank cu o participație de 27,56%, ceea ce înseamnă că împreună BT și BERD vor avea un pachet majoritar în valoare de peste 66% din acțiunile băncii din Republica Moldova.

Potrivit unor declarații anterioare ale lui Horia Ciorcilă, președintele Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania, preluarea pachetului majoritar la Victoriabank este explicată de potențialul de creștere pe liniile de business pe care în mod tradițional BT are expertiză, respectiv IMM, retail, microcompanii – precum și în ceea ce privește serviciile digitale.

Banca Transilvania nu a oferit informații despre prețul plătit pentru Victoriabank, însă potrivit informațiilor din piață acesta s-ar putea ridica la circa 20 de milioane de euro.

Din consiliul de administrație al Victoriabank face parte din 2016 bancherul român Ionuț Pătrăhău, el fiind reprezentul BERD. Pătrăhău a lucrat în trecut și pentru Banca Transilvania, unde a fost pen...

    Citește pe tv8.md