Bani pentru preoți de la Dodon, înainte de alegeri: „Câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici”4Foto© timpul.md

Bani pentru preoți de la Dodon, înainte de alegeri: „Câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici”

, 4 știri, 27 vizualizări

Președintele raionului Călărași, socialistul Ștefan Bolea, ar fi mers astăzi pe la cele 30 de biserici ale Mitropoliei Moldovei din raion, subordonată Patriarhiei Ruse, și a împărțit „câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici Dodon”. Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către preotul Ioan Mutu de la Biserica „Sfânta Treime” din orașul Călărași.

Părintele Ioan Mutu, care slujește la una dintre cele opt biserici ale Mitropoliei Basarabiei din raionul Călărăși, spune că a fost informat despre acest lucru de către fratele său, Nicolae Mutu, care este preot în satul Răciula, biserica de acolo fiind subordonată Mitropoliei Moldovei.

„M-a telefonat fratele să mă întrebe dacă am primit și eu 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici... Bineînțeles că nu am primit. Și în acest caz se face discriminare, de parcă noi nu servim aceiași cetățeni ai R. Moldova. Dar nu e nimic. Deci, a venit la fratele meu președintele raionului și s-a asigurat că e de la Mitropolia Moldovei. Fratele a spus că, deocamdată, e la Mitropolia Moldovei. Președintele raionului deja începuse să-și facă griji”, glumește părintele Ioan Mutu.