Bărbatul care a recunoscut că a pus la cale asasinatul lui Plahotniuc a fost condamnat la închisoare

Bărbatul care a recunoscut că a pus la cale asasinatul lui Plahotniuc a fost condamnat la închisoare

16 știri, 23

Unul dintre cei șapte inculpați în cazul tentativei de omor asupra oligarhului și liderului PDM, Vlad Plahotniuc, care și-a recunoscut vina în totalitate și-a aflat astăzi sentința. Acesta a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare de tip semi-închis.

Așa cum prevede procedura, odată ce își recunoaște vinovăția, inculpatul are parte de o procedură simplificată de judecare, dar și i se reduce din pedeapsă. Astfel, cel care a recunoscut că a planificat asasinatul asupra oligarhului a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare, sentință pe care Iuri Parhomenco o consideră lejeră, conform avocatului acestuia.

Acuzarea a solicitat condamnarea inculpatului la 10 ani și jumătate de închisoare.

Amintim că, în luna aprilie a anului trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat despre anihilarea unei grupări criminale care ar fi avut de gând să execute un omor la comandă. Opt persoane au fost reținute la Chișinău, iar nouă – în Ucraina.

Procurorul de caz a spus că Plahotniuc a cerut să nu fie recunoscut ca parte vătămată. Totuși, avocații ar putea solicita instanței audierea acestuia.

Anterior, doi inculpați au declarat că presupusa tentativă de omor asupra șefului PD este o înscenare și un joc politic.

    Citește pe independent.md