Băsescu, încă fără cetățenia Republicii Moldova. Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea primei instanțe!
Foto: agora.md

Băsescu, încă fără cetățenia Republicii Moldova. Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea primei instanțe!

16 știri, 6

Colegiul civil al Curții de Apel Chișinău a pronunțat în ședința din 10 mai decizia în dosarul „Băsescu vs. Dodon”! Magistrații au menținut hotărârea primei instanței, astfel, fostul președinte al României, Traian Băsescu, rămâne încă fără cetățenia Republicii Moldova.

„A fost demonstrat faptul că domnul Băsescu, conștient, nu a comunicat autorităților Republicii Moldova că se afla sub urmărire penală la momentul depunerii și examinării cererii de acordare a cetățeniei. Aflarea sub urmărire penală este o interdicție categorică a legii și nu permite nimenui să obțină cetățenia Republicii Moldova”, a punctat consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

„Este prematur să comentăm decizia Curții de Apel Chișinău. În termen de o lună vom primi decizia motivată, după care vom avea două luni la dispoziție să contestăm la Curtea Supremă de Justiție (n.r. ultima instanță națională). Sunt încălcări grave la dreptul de alegere și de a fi ales, și la un proces echitabil”, a replicat avocatul Andrei Bivol.

Amintim că unul dintre primele decrete semnate de Igor Dodon în postura de șef al statului a fost retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Potrivit Președinției, ex-președintele român nu și-ar fi prezentat cazierul juridic atunci când a depus cerere de solicitare a cetățeniei. Or, la acea vreme, ex-președintele român era vizat în câteva dosare penale, iar Președinția...

    Citește pe realitatea.md