Băuturi dubioase și condiții antisanitare la 2 magazine alimentare din Chișinău

Băuturi dubioase și condiții antisanitare la 2 magazine alimentare din Chișinău

5 știri, 4

Oamenii legii au descoperit grave încălcări în activitatea a două magazine alimentare, unde erau comercializate ilegal băuturi alcoolice de o proveniență dubioasă, precum și condiții antisanitare în care erau păstrate produsele alimentare.

În urma cercetărilor întreprinse la fața locului polițiștii au depistat marfă fără acte de proveniență, registre cu înscrisuri de ciornă, persoane angajate neoficial, precum și mijloace financiare necontabilizate. Astfel, urmează a fi sesizate instituțiile competente din domeniul alimentației publice și de ordin economic, pentru luare de atitudine în privința factorilor de decizie.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul planurilor de relevare, documentare și combatere a circuitului ilegal a băuturilor alcoolice, produselor conrafăcute, precum și asigurarea măsurilor de protejare a consumatorilor și producătorilor autohtoni.

Respectiv, în temeiul probelor documentate și ridicate de la fața locului polițiștii urmează să aplice sancțiuni persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul întreprinderilor, în mărime de până la 15.000 lei.

    Citește pe independent.md