Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart2Foto© noi.md

Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart

, 4 știri, 4 vizualizări

ByteDance (care deține TikTok), grupul informatic american Oracle și lanțul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operațiunile TikTok din SUA. Însă în timp ce Oracle și Walmart susțin că TikTok Global va fi o companie americană cu un consiliu director compus în majoritate din americani, ByteDance susține că TikTok Global va fi subsidiara sa americană la care va deține 80% din acțiuni.

"Este clar că aceste condiții arată în mod clar stilul de intimidare al Washingtonului. Aceste condiții afectează securitatea națională, interesele și demnitatea Chinei", susține editorialul publicat luni seara în cotidianul Global Times, un tabloid naționalist publicat de Cotidianul Poporului, organul oficial de presă al Partidului Comunist Chinez.

"Din informațiile furnizate de SUA, acordul este injust. El respectă solicitările nerezonabile ale Washingtonului. Este greu pentru noi să credem că Beijingul va aproba un astfel de acord", se mai arată în editorialul publicat în cotidianul Global Times.