Belarus, gata să permită tranzitarea cerealelor ucrainene către porturile baltice, dacă va putea livra și propria marfă© unimedia.info

Belarus, gata să permită tranzitarea cerealelor ucrainene către porturile baltice, dacă va putea livra și propria marfă

, 4 știri, 22 vizualizări

În cadrul discuției telefonice cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, Lukașenko a spus că „Belarus este gata să acorde tot felul de asistență, având alocate capacități necesare pentru aceasta”.

Lukașenka a propus Secretarului la masa de negocieri cu participarea reprezentanților Belarusului, Ucrainei și țărilor baltice (gata să furnizeze porturi) să rezolve problemele desemnate. „În același timp, principalul lucru, așa cum a fost indicat în conversație, este că aceste porturi (Germania, Polonia, țările baltice, Rusia) să fie deschise și pentru mărfurile din Belarus. Adică, pentru a crea condiții pentru tranzitul cerealelor ucrainene, dar și pentru pentru mărfurile din Belarus”, transmite sursa citată.

Directorul Programului Alimentar Mondial, David Beasley, i-a adresat anterior un apel președintelui rus, Vladimir Putin, să deblocheze porturile ucrainene: „Dacă mai ai un pic de inimă, te rog deschide aceste porturi!”, i-a transmis responsabilul ONU liderului de la Kremlin, potrivit Reuters.