BERD a cumpărat portul Giurgiulești cu 1000 de Euro4Foto© tribuna.md

BERD a cumpărat portul Giurgiulești cu 1000 de Euro

, 5 știri, 16 vizualizări

Pe data de Giurgiulesti-international-free-port.html" rel="noopener" target="_blank">19 mai 2021, în cadrul unui comunicat, BERD a anunțat despre faptul că a achiziționat Portul Giurgiulești. La rândul său, compania Bemol a declarat public că acțiunile Portului se află sub sechestru judiciar în cadrul procedurii de recuperare a daunelor cauzate de Thomas Moser, în baza unei decizii definitive a instanței.

Începând cu 2014, au fost inițiate mai multe procese cu referire la portul Giurgiulești și împotriva lui Thomas Moser, care la acea perioadă era mandatar împuternicit al grupului de firme Bemol Retail SRL, Bemol Refinery SRL, Danube Logistics SRL și, în același timp, era administrator al Bemol Retail SRL.

În cadrul proceselor a fost solicitată recuperarea daunelor cauzate de fraudă în perioada de administrare a companiei Bemol Retail SRL și în legătură cu tranzacția de vânzare cumpărare, în urma căreia Thomas Moser s-a declarat în 2011 proprietarul operatorului portul Giurgiulești, suma tranzacției fiind de doar 344 de dolari SUA.