Biroul BERD de la Chișinău este preluat de un bancher senior din Armenia
Foto: www.publika.md

Biroul BERD de la Chișinău este preluat de un bancher senior din Armenia

17 știri, 6

Noua șefă a biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din R. Moldova, Angela Sax, a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, în timpul vizitei sale la Chișinău. Angela Sax va prelua noul său post în aprilie 2018. Anterior, funcția a fost deținută de Dimitri Gvindadze, care, după încheierea a 18 luni de mandat, a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia.

Anterior, Angela Sax a deținut funcția de șef interimar al biroului BERD în Armenia. Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat, a fost investiția BERD în modernizarea metroului din Erevan.

Înainte de a se alătura BERD, Angela Sax a activat la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

În R. Moldova, Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia. Pe parcursul mandatului său în R. Moldova, Banca a înregistrat o creștere record a finanțării: 130 milioane de euro doar în ultimul an. De asemenea, BERD a reușit să înregistreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania...

    Citește pe zdg.md