Reformele din sistemul sănătății din Republica Moldova, sprijinite de Biroul Regional OMS pentru Europa
Foto: curentul.md

Reformele din sistemul sănătății din Republica Moldova, sprijinite de Biroul Regional OMS pentru Europa

5 știri, 10

Conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut, astăzi, 11 aprilie, o întrevedere cu Dr Nedret Emiroglu, director al Departamentului de urgențe în domeniul sănătății și bolilor transmisibile al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 10-12 aprilie curent, transmite CURENTUL.

Vizita se înscrie în cadrul colaborării continue dintre Biroul Regional OMS pentru Europa și Guvernul Republicii Moldova și reflectă obiectivele comune asumate în cadrul Acordului Bienal de Colaborare pentru anii 2018-2019.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari i-a mulțumit oficialului, dar și Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul acordat la elaborarea politicilor și fortificarea capacităților pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și a serviciilor de sănătate publică din Republica Moldova.

„Odată cu semnarea Acordului Bienal de Colaborare pentru anii 2018-2019 cu OMS, ne-am asumat ca țară niște angajamente, să prevenim bolile transmisibile și netransmisibile, inclusiv sănătatea mintală și abuzul de substanțe, să consolidăm sistemul de sănătate, inclusiv furnizarea serviciilor integrate, accesul la medicamente și sistemul de informare în domeniul sănătății. Sunt sigură că suportul OMS ne va ajuta să obținem rezultate pozitive în ...

    Citește pe curentul.md