Blocul ACUM regretă că nu a fost inclusă pe ordinea de zi o Declarație cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie6Foto© deschide.md

Blocul ACUM regretă că nu a fost inclusă pe ordinea de zi o Declarație cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie

, 17 știri, 5 vizualizări

Fracțiunile parlamentare ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” – componente ale Blocului ACUM, regretă că majoritatea parlamentară nu a inclus pe ordinea de zi o Declarație cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992, transmite CURENTUL.

„Am fost cu toții martori că majoritatea parlamentară a respins această inițiativă. Este un gest regretabil și o desconsiderare a jertfelor și contribuțiilor cetățenilor noștri care au luptat la Nistru”, a spus deputatul Igor Grosu.

Deputatul Chiril Moțpan a dat citire Declarației care a fost propusă. În Declarație se constată că, cetățenii din stânga Nistrului au fost făcuți ostaticii unui regim xenofob, iar deputații regretă că nu s-au înregistrat progrese la capitolul evacuării trupelor ruse din Transnistria.