Bogdan Zumbreanu, propus la șefia CNA
Foto: today.md

Bogdan Zumbreanu, propus la șefia CNA

31 știri, 6

Actualul șef al direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, este la un pas de a conduce instituția. Candidatura acestuia a fost aleasă de Comisia juridică, numiri și imunități și va fi pusă la vot în Parlament.

După ce ieri, cei patru pretendenți la fotoliul de șef CNA au fost intervievați, astăzi Comisia juridică a decis să-l nominalizeze pe Zumbreanu drept candidat la fotoliul de șef al instituției.

Pentru șefia CNA în concurs au fost admiși și Sava Maimescu, conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat, Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare și Igor Carlașuc – șeful direcției generale asigurare operativă a CNA.

O investigație a Ziarului de Gardă arată că Bogdan Zumbreanu traieste pe picior mare. Seful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, care a avut în 2016 un salariu lunar de aproximativ 17 mii de lei (206 mii de lei pe an), a obținut alți 7 mii de euro (140 de mii de lei) cu prilejul zilei de naștere a copilului. În același an, Zumbreanu raportează că a obținut 15 mii de euro (300 de mii de lei) după rezilierea contractului de leasing pentru un automobil Hyundai Tucson, pe care-l achiziționase în 2014.

Cu un an mai devreme, la ziua sa de naștere, Zumbreanu a primit cadou o armă, cu o valoare de 149,5 mii de lei.

    Citește pe independent.md