Briefing de presă organizat de Domnica Manole3Foto© deschide.md

Briefing de presă organizat de Domnica Manole

, 10 știri, 12 vizualizări

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, le cere actorilor politici din R.Moldova să nu atragă Curtea în luptele lor politice. Declarația a fost făcută în contextul preluării de către Curtea Constituțională a R.Moldova a președinției Conferinței Curților Constituționale Europene, pentru un mandat de trei ani.

În context, Manole a mai adăugat că preluarea de către Curtea Constituțională a R.Moldova a președinției Conferinței Curților Constituționale Europene, este o bună ocazie pentru Republica Moldova de a se face vizibilă și auzită pe planul constituționalismului european, mai ales pentru că în perioada exercitării Președinției, Curtea va găzdui cel de-al al XIX-lea Congres la care vor participa toți președinții celor 41 curți membre ale Conferinței și alți reprezentanți ai acestora.

Amintim că, anterior, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță drept candidat pentru funcția de prim-ministru al R.Moldova și a statuat că fracțiunile parlamentare și președintele trebuie să recurgă la noi consultări. Însă, Maia Sandu a declarat ulterior, în cadrul unei emiisuni, că nu intenționează să inițieze noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier.

Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice
Domnica Manole,
Domnica Manole: „Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în…