Canada nu va bloca solicitanții de azil care trec ilegal frontiera din SUA
Foto: www.eurotv.md

Canada nu va bloca solicitanții de azil care trec ilegal frontiera din SUA

4 știri, 4

Canada va continua să primească solicitanții de azil care intră ilegal în țară din Statele Unite ale Americii, a afirmat marți premierul Justin Trudeau, citat de Reuters, AGERPRES și MOLDPRES.

El a promis în același timp măsuri de securitate pentru protecția cetățenilor canadieni.

"Vom continua să acceptăm refugiați. Unul din motivele pentru care Canada rămîne o țară deschisă este încrederea canadienilor în sistemul nostru de imigrație și în integritatea frontierelor noastre, și în ajutorul pe care îl asigurăm oamenilor care caută siguranța", a declarat prim-ministrul în fața parlamentului de la Ottawa.

Numărul de persoane care trec frontiera din SUA în Canada prin sectoare izolate și nepăzite a crescut în ultimele săptămîni, odată cu temerile că președintele american Donald Trump va impune o politică dură împotriva imigranților. În ianuarie, 452 de persoane au solicitat statutul de refugiați numai în statul canadian Quebec, față de 137 în perioada corespunzătoare din 2016.

Opoziția conservatoare îi cere lui Trudeau să oprească fluxul de azilanți potențiali, atît din motive de securitate, cît și din cauza lipsei resurselor necesare pentru primirea lor.

    Citește pe eurotv.md