Când se va prăbuși pe pământ Stația Spațială Chineză. Anunțul care speria întreaga lume!
Foto: www.publika.md

Când se va prăbuși pe pământ Stația Spațială Chineză. Anunțul care speria întreaga lume!

4 știri, 6

La începutul primăverii, Stația Spațială Chineză de nouă tone se va prăbuși pe Pământ. Însă specialiștii susțin că obiectul nu va reprezenta un pericol pentru oameni.

Tiangong-1 se va prăbuși pe Pământ la mijlocul lunii martie, conform unei analize realizate de Aerospace Corporation din California. Conform NY Times nimeni nu va fi rănit.

„Probabil nu va produce pagube”, a declarat Andrew Abraham, membru al echipei ce a efectuat analiza. „Posibilitatea ca o persoană să fie lovită de o bucată din stația spațială este extrem de mică”, adaugă el.

Deși specialiștii sunt siguri că oamenii nu vor fi loviți de bucățile navei, prezicerea locului exact în care se va prăbușii este limitată. Atunci când un obiect din spațiu reintră în atmosferă, locul în care se prăbușește este influențat de mai mulți factori, inclusiv densitatea atmosferei, viteza obiectului, orientarea și proprietățile fizice, scriu specialiștii. De asemenea, timpul dictează locul în care obiectul cade.

„Dacă a trecut o jumătate de oră ești deja pe cealaltă parte a planetei”, afirmă Ted Muelhaupt, membru al echipei Aerospace.

    Citește pe independent.md