Când va avea loc Ziua Națională a Vinului și cum va fi marcată în acest an8Foto1Video© deschide.md

Când va avea loc Ziua Națională a Vinului și cum va fi marcată în acest an

, 12 știri, 9 vizualizări

Cea de-a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura în acest an în zilele de 3 și 4 octombrie 2020, cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”. În acest an, ținând cont de contextul pandemic, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 de mii de oameni și mii de turiști străini, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului Viei și Vinului, evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul virtual, unde se va face o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani și care a făcut ca această sărbătoarea să devină eveniment celebrat la nivel mondial.

„Eu deVIN sărbătoare” este, de fapt, potrivit organizatorilor, un apel la solidaritate cu filiera vitivinicolă care s-a implicat de-a lungul vremii și a contribuit la dezvoltarea acestui domeniu. „Ediția a XIX-a a Zilei Naționale a Vinului este ocazia de a ne reaminti legendele noastre, de a sărbători succesele, de a cunoaște personalitățile din lumea vinului, de a-i premia pe cei mai buni, de a degusta împreună o diversitate mare de vinuri care poartă amprenta „terroir”-ului local și de a deveni ambasadori ai Vinului Moldovei”, se arată în comunicat.