Candu: Alegerile din 2018 vor avea loc în baza sistemului mixt. Chiar dacă Curtea Constituțională ar putea spune altfel
Foto: www.prime.md

Candu: Alegerile din 2018 vor avea loc în baza sistemului mixt. Chiar dacă Curtea Constituțională ar putea spune altfel

4 știri, 9

Sistemul electoral a fost schimbat, iar alegerile parlamentare din 2018 se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt și a Codului Electoral care există la ora actuală. Asta chiar dacă, Curtea Constituțională ar putea spune altceva. Cel puțin aceasta este poziția președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care se arată convins că „nu există nicio încălcare a Constituției”.

„Trebuie să fie clar pentru toți, în 2018 alegerile parlamentare se va organiza pe baza sistemului mixt – jumătate votat pe liste de partid, jumătate pe circumscripții uninominale, în baza legii care a fost votată și în baza Codului Electoral care există la ora actuală. Orice altă inițiativă, inclusiv sesizarea Curții Constituționale, sunt inițiative democratice, legale, să se expună Curtea Constituțională pe acest subiect, dar eu sunt sigur că nu există nicio încălcare a Constituției”, a menționat Candu fiind rugat să-și expună opinia în privința sesizării Partidului Liberal la acest subiect depusă la Curtea Constituțională.

Speakerul Andrian Candu a reiterat opinia sa anterioară, exprimându-și „regretul” că Partidul Liberal a ales să părăsească coaliția de guvernare, menționând că apreciază cooperarea pe care a avut-o cu Partidul Liberal, cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și toți colegii din fracțiunea Partidului Liberal, „fie că a fost la nivel de Parlament, fie că a fost la nivel de Gu...

    Citește pe independent.md