Candu care ca tratamentul de la domicliu a infectaților să fie compensat de stat3Foto1Video© deschide.md

Candu care ca tratamentul de la domicliu a infectaților să fie compensat de stat

, 9 știri, 3 vizualizări

PRO MOLDOVA solicită ca toate cheltuielile de tratament pentru pacienții care se tratează la domiciliu în perioada alertelor de sănătate publică, pandemii și epidemii să fie compensate integral de către stat. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi de președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Potrivit lui Andrian Candu, costul tratamentului la domiciliu anti-COVID-19 este, în medie, de aproape 5 000-6 000 de lei. În prezent, zeci de mii de persoane asigurate suportă aceste cheltuieli de tratament, fiind lăsate pe cont propriu de către Guvern, în pofida codului roșu în sănătate și a situației economice precare.

„Este absolut inacceptabil ca oamenii cu asigurare medicală să achite costul integral pentru medicamente, precum și costurile de diagnostic și de investigații. În actualele condiții, valoarea și necesitatea asigurării medicale este pusă la îndoială, motiv pentru care este absolut necesar să readucem echitatea prin compensarea cheltuielilor pentru persoanele care sunt plasate în tratament la domiciliu”, a spus Andrian Candu.