Candu: Maia Sandu folosește un fals pretext pentru a nu se prezenta la audierile comisiei de anchetă
Foto: today.md

Candu: Maia Sandu folosește un fals pretext pentru a nu se prezenta la audierile comisiei de anchetă

14 știri, 4

Declarația Maiei Sandu, care spune că va merge la audierile comisiei de anchetă în cazul Open Dialog numai dacă va fi o ședință deschisă, este un pretext fals pentru a se eschiva de la audieri. O spune președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Speakerul a scris pe Facebook că liderul PAS încearcă astfel să provoace membrii comisiei să încalce legea, pentru că știe că informațiile furnizate de instituțiile de drept din țară și străinătate au un caracter confidențial și un regim legal de utilizare, scrie moldova24.info.

”Probabil că juriștii dvs și-au făcut bine treaba și v-au spus că legal comisia nu vă poate prezenta informațiile public și condiționând participarea Dvs cu ședința deschisă, reușiți astfel să blocați audierea. Vă confirm, așa este, dacă acesta vă este scopul”, a scris Candu.

Președintele Parlamentului a explicat că membrii Comisiei de anchetă sunt obligați să îi prezinte Maiei Sandu informațiile confidențiale, care au fost furnizate de autoritățile din țară și cele din străinătate. Acest lucru însă poate fi făcut doar în formatul unei ședințe închise, deoarece o parte din informații sunt cu caracter judiciar (și prevederile legale sunt foarte stricte în acest context), care pot viza inclusiv cetățeni sau organizații din alte state, iar pe de altă parte, ar fi necesare autorizații speciale din partea unor autorități.

”În cazul în care ședința se va face deschi...

    Citește pe abcnews.md