Carburanții au scos scântei în Parlament. Voronin:„Trebuie să îi mulțumim lui Ghimpu”. Ghimpu: „Nu ați dormit noaptea?”
Foto: www.moldova.org

Carburanții au scos scântei în Parlament. Voronin:„Trebuie să îi mulțumim lui Ghimpu”. Ghimpu: „Nu ați dormit noaptea?”

4 știri, 3

Discuții aprinse și replici acide au avut loc astăzi la începutul ședinței Parlamentului, după ce fracțiunea PL a propus audierea șefului ANRE în Parlament în urma scumpirii considerabile a carburanților.

Astfel, deputata liberală, Alina Zotea, a solicitat audierea șefului ANRE, în urma majorării „fără precedent a tarifelor pentru carburanți”. Deputata a explicat că scumpirea benzinei și a motorinei va genera scumpirea în lanț la toate produsele și serviciile, iar agricultorii vor fi cei mai afectați.

„Acest lucru va duce la majorarea în lanț la toate categoriile de produse și servicii. În societate au apărut deja îndemnuri de a organiza acțiuni de protest. Cel mai mult vor fi afectați agricultorii din țară. Aceast lucru va duce la majorarea produselor alimentare”, a argumentat Zotea.

În replică, deputatul PCRM, Vladimir Voronin, a acuzat PL că s-ar face face vinovat de această scumpire. În special, Voronin a spus că președintele PL Mihai Ghimpu, când a exercitat funcția de președinte interimar al țării, ar fi permis ridicarea plafonului de vârstă la importul automobilelor.

„12 ore a exercitat funcția de președinte și a emis decizia ca să fie scos pragul de import al automobilelor conform limitei de vârstă. Ați făcut din Moldova „metalalom” (n.r fier uzat)”, a menționat Voronin.

Declarația comunistului a fost imediat comentată de președintele PL Mihai Ghimpu, care a spus că ...

    Citește pe moldova.org