Care ar fi adevărul din spatele imaginilor cu ursul polar despre care s-a spus că a murit de foame

Care ar fi adevărul din spatele imaginilor cu ursul polar despre care s-a spus că a murit de foame

5 știri, 31

Imaginile șocante cu un urs polar pe moarte surprinse de un fotograf canadian ar putea avea o altă explicație decât încălzirea globală.

Paul Nicklen, fotograf și biolog din Canada, a relatat pentru National Geographic cum a găsit pe Insula Baffin un urs polar pe moarte din cauza înfometării. Potrivit lui Nicklen, animalul căuta ceva de mâncare în cutiile de gunoi folosite de pescarii eschimoși, după ce rămăsese fără pradă din cauza încălzirii climei. Principala sa sursă de hrană, focile, se adună pe ghețuri, însă acestea s-au topit din cauza creșterii temperaturilor.

Fotograful spunea că a văzut mii de urși în viața lui, dar niciodată unul într-o asemenea stare. „Stăteam și plângeam, filmam în timp ce ne curgeau lacrimile pe obraji.”

Însă mai mulți biologi contactați de ziarul Canadian Post spun că adevărul ar putea fi cu totul altul. „Nu suferă de foame din cauza topirii ghețurilor” explică biologul Jeff Higdon, „pe insula Baffin nu e gheață vara” . Autorul imaginilor a omis să precizeze că acestea sunt din luna august, când e normal să nu fie gheață.

„Cel mai probabil, animalul e bolnav și nu mai poate mânca” spune Higdon, care susține că ursul polar ar putea avea o formă extrem de agresivă de cancer.

Alți specialiști afirmă că e normal ca urșii polari să moară de foame, dat fiind că nu au prădători naturali, și că astfel de situații sunt comun întâlnite. Ei susțin că post...

    Citește pe independent.md