Castelul Mimi vă invită la VinOPERA - un Festival Internațional inedit de muzică clasică4Foto© zdg.md

Castelul Mimi vă invită la VinOPERA - un Festival Internațional inedit de muzică clasică

, 4 știri, 2 vizualizări

Pe 2 septembrie 2022, la ora 19.00, Castelul Mimi va găzdui VinOPERA - un Festival Internațional inedit de muzică clasică. Acest eveniment este primul festival sustenabil din R. Moldova, desfășurat în concordanță cu principiile de dezvoltare durabilă: crearea locurilor de muncă în zonele rurale, crearea de „plastic free zone” (neutilizarea paharelor de plastic pe parcursul festivalului), folosirea mobilierului din materiale uzate, reutilizarea butoaielor pe post de mobilier, reducerea substanțială a cantității de apă utilizată.

Primul „tren” al vinului, care va transporta de la Chișinău la Bulboaca publicul spectator, va permite reducerea cantității de dioxid de carbon, eliminată în cazul utilizării altor mijloace de transport, și va contribui la creșterea numărului celor care utilizează mijloace de transport în comun.

Datorită utilizării „trenului” vinului, mai bine de 400 de automobile vor fi lăsate acasă, astfel evitându-se consumarea combustibilului și eliminarea dioxidului de carbon.