Câteva femei din Moldova, victime ale violenței în familie, s-au bucurat de beneficiile terapiei prin artă5Foto© canal2.md

Câteva femei din Moldova, victime ale violenței în familie, s-au bucurat de beneficiile terapiei prin artă

, 5 știri, 4 vizualizări

20 de femei, supraviețuitoare ale violenței în familie, s-au bucurat de beneficiile terapiei prin artă. Acestea au participat, pe parcursul lunii noiembrie, la o serie de ateliere, culminate cu 5 lucrări simbolice, ce reflectă poveștile lor de viață, drumul de la suferință la libertate și recuperarea încrederii într-un viitor sigur. Tablourile au fost expuse în data de 10 decembrie în incinta Parlamentului, în cadrul unei expoziții cu genericul „Mesaje prin artă”, organizată de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu UN Women și Ambasada Suediei în țara noastră.

Lucrările au menirea de a susține alte femei, victime ale violenței, pentru a le reda puterea de a depăși situațiile complicate, dar și de a sensibiliza autoritățile și cetățenii cu privire la gravitatea acestui fenomen.

Prezentă la eveniment, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a remarcat că violența împotriva femeilor este o crimă și o gravă încălcare a drepturilor omului.