Câteva sute de curse de microbuz își vor sista miercuri activitatea. Lista curselor care vor intra în greva transportatorilor auto8Foto1Video© agora.md

Câteva sute de curse de microbuz își vor sista miercuri activitatea. Lista curselor care vor intra în greva transportatorilor auto

, 15 știri, 20 vizualizări

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. 586 curse auto de pe 124 de trasee (rute regulate) vor fi mâine anulate. Informația a fost făcută publică de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, la protestul de mâine din Piața Marii Adunări Naționale vor participa peste 250 de unități de transport și aproximativ 250 unități de transport vor staționa în sate și centre raionale.

Astfel, toate cursele Chișinău-Călărași, Chișinău-Strășeni, Chișinău-Cojușna, în intervalul 9:30-14:00, vor fi suspendate. Nu vor putea ajunge la Chișinău, nici locuitorii orașului Cahul, majoritatea curselor vor fi suspendate. S-au alăturat protestului și transportatorii din nordul țării, care la fel își vor suspenda un șir de curse.

Totodată, transportatorii spun că reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare ar încerca să interzică protestul. Contactat de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al INP, Diana Fetco a spus că instituția va reveni ulterior cu o reacție.