Cazul profesorilor turci: Un ex-director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 ore4Foto© agora.md

Cazul profesorilor turci: Un ex-director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 ore

, 14 știri, 3 vizualizări

Un ex-director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) a fost reținut astăzi pe un termen de 72 ore și pus sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave în cazul profesorilor turci expulzați anul trecut.

Totodată, pe 5 septembrie, în cadrul acestei cauze penale, a fost înaintată învinuirea directorului Biroului Migrație și Azil (BMA) pentru depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave. De asemenea, a fost înaintată o solicitare către MAI privind suspendarea din funcție a acestuia, aplicându-i măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara, anunță Procuratura Generală.

Procuratura Chișinău, în cooperare cu ofițerii MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), instrumentează cauza penală privind excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu de către factori de decizie din cadrul Biroului Migrație și Azil al MAI și SIS, în cazul declarării drept persoane indezirabile și îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a șapte cetățeni ai Turciei.