Cazul terenurilor din Drepcăuți: Procuratura a pornit urmărirea penală în privința agenților economici care le-ar fi prelucrat abuziv8Foto© deschide.md

Cazul terenurilor din Drepcăuți: Procuratura a pornit urmărirea penală în privința agenților economici care le-ar fi prelucrat abuziv

, 23 știri, 6 vizualizări

Procuratura a pornit urmărirea penală în privința agenților economici care ar fi prelucrat abuziv terenurile agricole a peste două sute de locuitori ai satului Drepcăuți, Briceni. Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului se ridică la peste șase milioane de lei.

„Procurorii au pornit urmărirea penală pe comiterea infracțiunii de samovolnicie de către agenții economici, care le-au prelucrat pământurile locuitorilor satului vizat, în dezacord direct cu voința lor. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la opt ani”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

Potrivit reprezentanților Procuraturii, în prealabil procurorii au acumulat răspunsurile tuturor autorităților sesizate de către deținătorii terenurilor. Urmărirea penală va fi efectuată de Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).