Ce mesaje au transmis Igor Dodon și Maia Sandu referitor la desfășurarea alegerilor locale generale19Foto© agora.md

Ce mesaje au transmis Igor Dodon și Maia Sandu referitor la desfășurarea alegerilor locale generale

, 38 știri, 23 vizualizări

„Alegerile locale s-au desfășurat în mod liber și democratic, fapt care demonstrează că este o revenire la normalitate după mulți ani în care competiția electorală a fost grav afectată de metode incorecte practicate de anumite partide sau politicieni care încercau să decidă în locul cetățenilor. Acest spirit de normalitate în care s-a desfășurat ultima campanie electorală și votul de ieri, consider că este cel mai important rezultat obținut și încă un semnal că Republica Moldova se îndreaptă pe calea cea bună”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului susține, totuși, că participarea redusă la vot trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică.

„Acum partidele trebuie să se apuce imediat de muncă. Solicit politicienilor din toate partidele să manifeste respect față de fiecare vot dat de cetățeni, să trateze cu maximă responsabilitate votul primit și să înceapă cît mai curînd să lucreze cu adevărat pentru cetățeni în consiliile raionale și locale, să pună în prim plan rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă la nivel local și chestiunile legate de dezvoltarea localităților”, a adăugat șeful statului.