Ce se întâmplă cu alegerile europarlamentare în Marea Britanie, dacă Brexitul este amânat© unimedia.info

Ce se întâmplă cu alegerile europarlamentare în Marea Britanie, dacă Brexitul este amânat

, 6 știri, 6 vizualizări

"Apartenența Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Uniunea Europeană se va încheia la 1 iulie dacă națiunea nu va participa la alegerile europarlamentare din luna mai", arată un proiect de document distribuit la o reuniune a ambasadorilor țărilor UE înaintea summitului Consiliului European din 21-22 martie, informează agenția de presă italiană ANSA.

Documentul a fost elaborat în contextul în care Guvernul Theresa May se pregătește să solicite formal amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Președinția Franței a somat vineri Guvernul Marii Britanii trebuie să ofere o poziție "clară" privind intențiile în cadrul procedurii Brexit înaintea summitului Uniunii Europene programat săptămâna viitoare. "Guvernul britanic trebuie să ofere o soluție clară", a transmis Biroul președintelui Emmanuel Macron. "Fără claritate, nu este posibilă nicio soluție", a subliniat Biroul lui Emmanuel Macron, explicând că, dacă actualul proiect de Acord Brexit va fi respins a treia oară, trebuie prezentat "un plan alternativ clar", altfel Marea Briatnie va ieși din Uniunea Europeană fără niciun acord.