Ce se întâmplă la Barza Albă? Un deputat PAS spune că un socialist a fost numit director interimar, fără concurs4Foto© timpul.md

Ce se întâmplă la Barza Albă? Un deputat PAS spune că un socialist a fost numit director interimar, fără concurs

, 10 știri, 12 vizualizări

După ce anterior, deputatul PAS, Radu Marian și un consilier municipal din Bălți au anunțat că la întreprinderile de stat „Barza Albă” și S.A Răut, ar urma să fie numiți directori afiliați socialiștilor, fără concurs, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Economiei au venit cu o reacție. Astfel, instituțiile confirmă numirile realizate anterior și menționează că toate deciziile privind numirea directorilor se iau de către Consiliile de Administrație a societăților și că subiectul ar prezenta „subtext politic”.

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice, au confirmat că decizia de desemnare a conducătorului întreprinderii se adoptă în cadrul Consiliului societății cu votul majoritar al membrilor prezenți la ședință.

Referitor la S.A „Răut”, instituția a declarat că directorul general al societății, Ion Cojocaru, a depus o cerere privind acordarea concediului pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani. Ulterior, la 26.05.2021, în funcția de director general interimar al societății, a fost numit Alexei Onoico.