Ce se va întâmpla cu covorul de flori din centrul capitalei

Ce se va întâmpla cu covorul de flori din centrul capitalei

14 știri, 6

Covorul de flori din centrul capitalei va fi astăzi dezasamblat, iar florile vor fi replantate în răzoarele și rondurile cu flori din cele cinci sectoare administrative ale capitalei.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei de către șeful-adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Galina Leahu.

„Astăzi, împreună cu toti angajații de la Spații Verzi, vom începe dezasamblarea covorului de flori din centrul capitalei. Ulterior, aceste flori vor fi plantate în razoarele și rondurile cu flori din sectoarele administrative”, a anunțat Leahu.

Totodată, ea a menționat că ar fi bine ca locuitorii capitalei să ajute la astfel de măsuri, dar nu să critice, iar dacă văd persoane care distrug florile plantate, să anunțe imediat organele de poliție.

„Rugăm oamenii să nu fie indiferenți față de munca depusă. În țări precum Olanda și Norvegia, oamenii care își iubesc orașul, participă la amenajarea spațiilor verzi. Lumea vine și ajută, dar nu critică”, a adăugat Leahu.

Referindu-se la faptul că unele flori plantate s-au oficil, aceasta a specificat că este o situație firească ca 10-15% din florile plantate să se ofilească.

La rîndul său, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a menționat că se propune ca anul viitor să fie realizat un alt covor.

„În cazul în care vom continua această frumoasă tradiție, vom ...

    Citește pe timpul.md