Ce se va schimba în lume în 20204Foto© noi.md

Ce se va schimba în lume în 2020

, 9 știri, 25 vizualizări

Țările de Jos nu vor să mai fie numite Olanda, Marea Britanie iese din UE, Spania va avea autostrăzi gratuite, Indonezia își mută capitala – noul an vine cu o serie de schimbări în lume, scrie digi24.ro.

În Franța tocmai au dispărut, pentru sumele mai mici de 30 de euro, dar în Germania, bonurile de casă tipărite pe hârtie devin, dimpotrivă, obligatorii de la 1 ianuarie 2020. E o măsură care se îndepărtează de preocupările ecologice actuale, dar vizează o mai bună combatere a fraudei fiscale. Toate casele de marcat vor fi echipate cu un același sistem de securitate, spre nemulțumirea comercianților. Până acum, în patiserii sau în cafenele, rar când clienților li se dădea bon fiscal, cu excepția cazului în care aceștia îl cereau în mod expres.

Nu, Olanda nu e o țară. E vorba de o regiune și de o fostă provincie a Țărilor de Jos. E adevărat că aici se găsește însăși capitala țării, Amsterdam, dar localnicii nu vor să mai persiste această confuzie. Așa că, pentru a termina cu această sinecdocă (când partea se ia drept întreg), statul a decis să acționeze.