Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin

Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin

11 știri, 7

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a transmis un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, cu ocazia aniversării a 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

De asemenea, președintele pro-rus s-a arătat dezamăgit de acțiunile Guvernului, care „doresc să compromită relațiile dintre Moldova și Rusia”, referindu-se aici la expulzarea diplomaților ruși și semnarea declarației privind retragerea trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova.

Igor Dodon l-a anunțat pe Farit Muhametșin, Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, că vrea să meargă într-o vizită de lucru în Federația Rusă, în a doua jumătate a lunii aprilie. „În relațiile moldo-ruse s-au acumulat mai multe probleme, care impun necesitatea soluționării neîntârziate la nivel înalt”, i-a spus Dodon ambasadorului rus.

Amintim că, de la investirea sa în funcție, Igor Dodon a fost de opt ori în Federația Rusă, însă, niciodată în România sau Ucraina. Președintele care își arată deschis susținerea și loialitatea pentru Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, vorbește mereu despre statalitatea R. Moldova. Cu toate acestea, anume el este cel care se opune retragerii trupelor rusești pe teritoriul R. Moldova. Tot el, în timpul campaniei electorale pentru funcția de președinte al R.

Moldova, în octombrie 2016, a declarat că „Crimeea aparține Federației Ruse”. Aceast...

    Citește pe zdg.md