Ce spune procurorul general interimar Dumitru Robu despre declarația semnată de el și alți peste 600 de acuzatori de stat în iunie 20192Foto© timpul.md

Ce spune procurorul general interimar Dumitru Robu despre declarația semnată de el și alți peste 600 de acuzatori de stat în iunie 2019

, 6 știri, 28 vizualizări

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a fost numit și promovat în această funcție de către actuala conducere a Republicii Moldova, a semnat în anul 2019 o declarație prin care își exprima sprijinul pentru regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, a distribuit pe rețelele sociale declarația în care figurează și semnătura procurorului general interimar. Chirtoacă subliniază că Robu a semnat respectiva declarație în vremea în care Plahotniuc se pregătea să părăsească Republica Moldova.

Maia Sandu l-a numit, la propunerea ministrului Litvinenco, pe 6 octombrie 2021, in functia de procuror general interimar, pe procurorul care i-a jurat credinta lui Plahotniuc si mafiei sale pe 13 iunie 2019, cand respectivul deja pierduse puterea si isi facea bagajele, sa fuga”, se arată în postarea fostului primar al capitalei.