Ce va face Platforma DA, dupa decizia CCM, indiferent care va fi aceasta, cu privire la decretul Maiei Sandu26Foto1Video© deschide.md

Ce va face Platforma DA, dupa decizia CCM, indiferent care va fi aceasta, cu privire la decretul Maiei Sandu

, 83 știri, 11 vizualizări

Curtea Constituțională va examina astăzi sesizarea deputaților PSRM cu privire la legalitatea redesemnării Nataliei Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru. Socialiștii consideră că președintele Maia Sandu a încălcat Constituția atunci când a propus repetat candidatura Nataliei Gavrilița, și asta pentru că la acea oră în Parlament deja exista o majoritate care și-a anunțat sprijinul pentru candidatura ex-ministrului Finanțelor din Guvernul Greceanîi, Mariana Durleșteanu.

Amintim că la data de 11 februarie Parlamentul a examinat subiectul privind acordarea votului de încredere Guvernului Nataliei Gavrilița. Proiectul nu a fost susținut de niciun deputat.

În cadrul ședinței plenare, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculița, a anunțat despre crearea a unei majorități, formate din 54 de deputați socialiști, cei din Platforma „Pentru Moldova” (parlamentarii Partidului „Șor” și a unui grup de neafiliați), dar și deputații neafiliați Alexandru Oleinic, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi. Alianța „tehnică” a precizat că scopul acesteia este de a o susține pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier.

E un caz de mare rezonanță, dar vă rog să se evite dezbaterile politice în procesul de examinare a cauzei
Domnica Manole,
Astăzi se decide „soarta” decretului prezidențial privind înaintarea…
Noi astăzi n-avem o situație de normalitate
Maia Sandu,
Ultima oră: Ce a spus Maia Sandu despre decizia CC care i-a anulat…