Ce vești a adus Dodon de la Moscova, despre creditul de 300 de milioane de dolari2Foto© agora.md

Ce vești a adus Dodon de la Moscova, despre creditul de 300 de milioane de dolari

, 6 știri, 6 vizualizări

Șeful statului Igor Dodon susține că Rusia a decis în privința acordării acelui credit de 300 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură, care urmează a fi realizate anul viitor în Republica Moldova.

Potrivit lui Igor Dodon, decizia de principiu privind acordarea acestui credit a fost luată, în luna ianuarie acordul va fi negociat între ministerele Finanțelor din Republica Moldova și Rusia și va fi ratificat de Parlament a începutul sesiunii de primăvară din. „Condițiile acestui credit nu sunt mai rele, sunt practic aceleași, ca și la creditele pe care Republica Moldova le accesa din Occident”, a comentat Dodon.

Despre creditul pe care Republica Moldova l-ar putea lua din Rusia premierul Ion Chicu a anunțat acum câteva săptămâni, când s-a întors de la prima sa vizită oficială la Moscova. Inițial, valoarea creditului urma să fie de 500 de milioane de dolari, ulterior însă aceasta s-a micșorat până la 300 de milioane de dolari. Banii au fost incluși și în bugetul de stat pentru 2020.