Ceban cere demisia șefului de la Spații Verzi și a conducerii Agenției Mediului, după decesul fetiței în parcul Alunelul3Foto© timpul.md

Ceban cere demisia șefului de la Spații Verzi și a conducerii Agenției Mediului, după decesul fetiței în parcul Alunelul

, 11 știri, 3 vizualizări

Serghei Carp a fost demis din funcția de șef al Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi din Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, drept urmare a tragediei din parcul Alunelul, soldată cu decesul unei micuțe de doar 2 ani. Totodată, ceban le-a sugerat sefilor de sector și angajeților Spații Verzi responsabili de zona tragediei să nu aștepte o nouă anchetă și să-și depună demisia.

”Șeful Spațiilor Verzi va fi eliberat din funcție, iar așa cum a propus comisia, noul director va iniția o anchetă în privința vicedirectorului de ramură, al inspectorului de sector, al maistrului și maistrului superior, fie alți angajați care au legătură cu acest caz vizat în raportul de anchetă. Sugestia mea este ca acești domni să nu aștepte următoarea anchetă. Fie benevol să-și depună demisia, fie, oricum urmează să fie demiși din funcție” a declarat Ceban.

Totodată, Edilul a continuat să paseze o parte din responsabilitate asupra Agenției de Mediu și a anunțat că va silicita ca în instituție să fie pornită o anchetă de serviciu, iar responsabilii să fie demiși.